Neue Galerie Sanat Severlere Müzeye Bedava Giriş ve Sıcak İçki Sunacak

h. nazan ışık—

6 November 2012—

Hurricane Sandy kimimizde çok büyük yaralar açtı, kimimizi küçük bir çizikle bıraktı, ama hepimizi etkilediği kaçınılmaz bir gerçek. Herkes kendince birşeyler sundu. Neuve Galerie’de buna katılan kurumlardan biri.

Müzenin yönetmeni Renée Price, Neue Galerie’nin 8 Kasım Perşembe ve 9 Kasım Cuma günleri saat 14:00 ile 18:00 arası müzeye giriş ücretini kaldırarak kapılarını açmakla kalmayıp müzenin lokantalarından biri olan Café Sabarsky’nin şefi Kurt Gutenbrunner ve ekibinin girişte ziyaretçilere Glühwein (sicak sarap) ve mulled cider ikram edeceklerini açıkladı.

NG
86 ıncı Sokak ve 5 inci Caddede olan Neue Galerie (Almanca ‘Yeni Galeri’), 83üncü Sokaktan başlayıp 105 inci Sokağa kadar bir millik mesafeyi kaplayan New York’un meşhur “Museum Mile”  diye bilinen bölgedeki müzelerden biri.  Daha çok 19 uncu yüzyıl başlarindaki Alman ve Avusturya sanat ve tasarım eserleri ile tanınan müzede Gustav Klimt, Egon Schiele, Oskar Kokoschka, Richard Gerstl, Alfred Kubin, Ernst Ludwig Kirchner eserleri sergilenen sanatçılara birkaç örnek.

Bu günlerde müzede  20 Eylül 2012’de  açılan ve 7 Ocak 2013’e kadar sürecek olan “Ferdinand Hodler: View to Infinity” sergisi var. Isviçreli  artist Holder (1853 –1918)’ın  figure , manzara, otoportre gibi 65 boya ve 20 çizimden oluşan eserlerini görmek mümkün.

Neue Galerie’nin müdürü Renée Price, ziyaretcilerin bu dostluk ikramından zevk almalarını dileyerek “Kendi seçenekleri olan yardım derneğine bağışta bulunmalarını destekleriz” diye devam etti.

Neue Galerie

1048 Fifth Avenue ( 86th Street and  5th Avenue)

http://www.turkishny.com/h-nazan-ik/24-h-nazan-ik/105247-neue-galerie-sanat-severlere-muzeye-bedava-giris-ve-sicak-icki-sunacak#.UgaNH1PlWT0