RENDEZ-VOUS WITH FRENCH CINEMA 2016 (3-13 Mart)

h. nazan ışık—

20 Şubat 2016—

Film Society of Lincoln Center ve UniFrance tarafından yıllık düzenlenen Rendez-Vous with French Cinema bu yıl 21 inci yılını kutluyor. 3-13 Mart tarihleri arasında yer alan bu küçük film festivali en iyi modern Fransız filmlerini New York’a getirmeği amaçlıyor.

RWFC logo

Bu senenin programında 21 film var.

Festivali Isabelle Huppert ve Gérard Depardieu’nun oynadığı Valley of Love açacak. Ve film 3 Mart 18:0’ da Isabelle Huppert ve filmin yönetmeni Guillaume Nicloux tarafından tanıtılacak.

Kapanış gecesi ise Cannes Film Festivalinde Palme d’Or ödülünü alan Dheepan filmi ile kapanacak. Yönetmen Jacques Audiard daha önce A Prophet, Rust and Bone, The Beat That My Heart Skipped, Read my Lips filmleri, ile de bir çok ödül almıştı.

Festivaldeki diğer filmler:

21 Nights with Pattie (21 nuits avec Pattie.)

Yönetmenler Larrieu Kardeşler diye tanınan Jean-Marie & Arnaud Larrieu.

The Apaches (Des Apaches).

Yönetmen: Nassim Amaouche.

Bang Gang (A Modern Love Story).

Yönetmen: Eva Husson

Eva Husson Cuma, 4 Mart 21:15 ve Pazar. 6 Mart 13:00 gösterimlerinde hazır bulunacak. Friday, March 4, 9:15pm

Dark Inclusion (Diamant noir).

Yönetmen: Arthur Harari

Cumartesi, 12 Mart, 21:15 gösterisinde yönetmen Arthur Harari sorulara cevap vermek için hazır bulunacak.

A Decent Man (Je ne suis pas un salaud)

Yönetmen: Emmanuel Finkiel.

Disorder

Yönetmen ve senarist: Alice Winocour.

Oyuncular: Diane Kruger ve Matthias Schoenaerts.

Alice Winocour Türk seyircileri için yabancı bir isim değil. Oscar’larda Yabançi Dildeki Film dalında Fransa’yı temsil eden Deniz Gamze Ergüven’in filmi Mustang’i birlikte yazmışlardı. Ve film senaryo dalında Fransa’nın Oscar’ı olan César ödülünü almışdı.

 Yönetmen ve senarist Alice Winocour Cumartesi, 5 Mart, 18:30 gösteriminde Soru-Cevap için hazır olacak.

Fatima

Yönetmen: Philippe Faucon

Philippe Faucon’un filmi Fatima Fransa’nIn Oscar’ı César’da “En İyi Film”, “En İyi Adapyasyon”, ve genç oyuncu Zita Hanrot’da “En Umut Verici Oyuncu” ödüllerini kazanmışlardı.

The Great Game (Le Grand jeu)

Yönetmen ve senarist: Nicolas Pariser

Oyuncular: André Dussollier (1972’de François Truffaut’nun filmi A Gorgeous Girl Like Me (Une belle fille comme moi) filmi ile başlayıp günümüze kadar Claude Chabrol, Éric Rohmer, Alain Renais, Guillaume Canet, André Téchiné gibi meşhur yönetmenlerle calışmış), Melvil Poupaud (Éric Rohmer’in A Summer’s Tale and Xavier Dolan’ın Laurence Anyways, Danielle Arbid’in A lost Man sadece birkaç örnek), Clémence Poésy.

Yönetmen Nicolas Pariser ve oyuncular Clémence Poésy ve Melvil Poupaud Cuma, 4 Mart, 18:30 ve Cumartesi 5 Mart, 21:15 gösterimlerinde Soru ve Cevap için hazır olacaklar.

Lolo

Yazar, yönetmen, oyuncu: Julie Delph

Oyuncular: Julie Delph, Dany Boon (Senarist, aktör, yönetmen, prodüktör olarak bilinen Dany Boon aynı zamanda komedyen olarak da isim yapmış), Vincent Lacoste (Geçen yıl hem New York’da hem de Istanbul Film festivalnde gösterilen Hippocrate filmiyle “En Iyi Oyuncu” dalında César ödülüne aday gösterilmişti), Karin Viard (Komediden dramaya kadar her rolde başarılı olan Viard, Maïwenn‘s Polisse, François Ozon’s Potiche, Dany Boon’s Nothing to Declare filmlerinde görüldü)

Yazar, yönetmen, oyuncu, kompozitör olan Julie Delph daha önce de senarist, yönetmen, oyuncu olarak Looking for Jimmy, 2 Days in Paris, 2 Days in New York, The Countess, Skylab filmlerini yapmıştı.

Filmin Salı, 8 Mart 6:30 gösteriminde Julie Delph ve kompozitör Mathieu Lamboley Soru ve Cevap için katılacaklar.

Much Loved

Yönetmen: Nabil Ayouch

Oyuncular: Loubna Abidar, Asmaa Lazrak, Halima Karaouane

Fas yapımı film Arapça ve Fransızca

My King (Mon roi)

Senarist, yönetmen: Maïwenn (Pardonnez-moi, All About Actresses, Polisse filmlerini de senarist, yönetmen ve oyuncu olarak yaptı)

Oyuncular: Emmanuelle Bercot (Senarist, yönetmen, oyuncu olan Bercot bu festivale Standing Tall filmi ile yönetmen olarak da katılıyor), Vincent Cassel (Black Swan, A Dangerous Method Cassel’in oynadığı filmlerden sadece ikisi), Louis Garrel (Jealousy, Saint Laurent, Dans Paris gibi filmlerde oynayan Garrel bu festivale yazar ve yönetmen olarak Two Friends (Deux amis) filmiyle katılıyor)

Çarşamba, 9 Mart, 18:30 gösteriminde Maïwenn ve Louis Garrel Soru/Cevap için hazır olacaklar.

 The New Kid (Le Nouveau)

Yönetmen: Rudi Rosenberg

Oyuncu: Réphaël Ghrenassia

Pazartesi, 7 Mart, 6:30’da yönetmen Rudi Rosenberg Soru/Cevap için katılacak

Parisienne (Peur de rien)

Yönetmen: Danielle Arbid (A lost Man, Beirut Hotel)

Oyuncu: Manal Issa

Salı, 10 Mart, 16:00 ve Cumartesi, 12 Mart, 13:30 ‘de yönetmen Danielle Arbid Soru/Cevap için hazır olacak.

Standing Tall (La Tête haute)

Yönetmen: Emmanuelle Bercot (My King (Mon roi) filmiyle Cannes Film Festivalinde “En Iyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan Bercot, bu filmle de yönetmen olarak katılıyor festivale)

Oyuncular: Catherine Deneuve (Fransa’nin en meşhur kadın oyuncularından olan Catherine Deneuve’yu tanıtmaya ihtiyaç yok sanırım), Benoît Magimel (Bu filmdeki rolü ile Cabourg Film Festivalinde “En Iyi Erkek Oyuncu” ödülü ve César’larda “En Iyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünu alan Magimel, Isabelle Huppert ile oynadığı Michael Haneke’nin filmi The Piano Teacher ile de Cannes Film Festivali’nde “En Iyi Erkek Oyuncu” ödülünü almışdı), Rod Paradot (Bu filmle César ödülünü aldı)

Pazar, 6 Mart, 15:30’da Emmanuelle Bercot Soru/Cevap icin bulunacak.

 Story of Judas (Histoire de Judas)

Senarist ,Yönetmen ve oyuncu: Rabah Ameur-Zaïmeche

 Summertime (La Belle saison)

Senarist, yönetmen: Catherine Corsini

Oyuncular: Cécile de France (A Kid with a Bike, A Secret, Hereafter filmlerinden bazıları), Izïa Higelin (Samba)

Three Sisters / Les Trois soeurs

Yönetmen: Valeria Bruni Tedeschi

Yazar, yönetmen ve oyuncu olarak yaptığı ilk filmi It’s Easier for a Camel…Tribeca Film Festivalinde ve Ankara Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde ödüller almıştı, Diğer yazar, yönetmen, oyuncu olarak yaptığı filmler Artrices ve A Castle in Italy. Oyuncu olarak yer aldığı filmlerin içinde en meşhuru çeşitli festivallerde birçok ödül alan Human Capital.

Valeria Bruni Tedeschi Çarsamba, 9 Mart, 15:30 ve Cuma, 11 Mart, 18:30 gösterimlerine Soru/Cevap için katılacak.

Two Friends / Deux amis

Yönetmen, oyuncu: Louis Garrel ((Jealousy, Saint Laurent, Dans Paris gibi filmlerde oynayan Garrel bu festivale Maïwenn’in My King (Mon roi) filminde de oyuncu olarak katılıyor)

Oyuncular: Louis Garrel, Golshifteh Farahani (About Elly, Chicken with Plums, Eden, Rosewater, …) Vincent Macaigne (2 Autumns, 3 Winters, Age of Panic,…),

Louis Garrel filmin Pazar, mart 6, 18:30 gösteriminde Soru/Cevap cevap için hazi® olacak.

Winter Song / Chant d’hiver

Yönetmen: Otar Iosseliani

Filmler, saatleri ve biletler hakkında fazla bilgi www.filmlinc.org dan alınabilir.