Sen. Bernie Sanders Swears in Bill de Blasio for His Second Term as New York Mayor

h. nazan ışık—

2 January 2018—

New Year’s Day, 1 January 2018, was bitterly cold in New York, and started with two events. Sen. Bernie Sanders swore in Mayor Bill de Blasio for his second term while some people went into Coney Island’s icy waters to celebrate ‘Annual Polar Bear Plunge’.

I went to Mayor Bill de Blasio’s inauguration ceremony.

Bill de Blasio, New York Belediye Başkanı Olarak İkinci Dönem İçin Ant İçti.

 Yeni yıl, 1 Ocak 2018, dondurucu soğukta New York’ta iki büyük etkinkille başladı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun ikinci dönemine resmen başlama yemin töreni, ve Coney Island’da Kutup Ayıları Kulübü’nün düzenlediği yeni yılda denize girme geleneği (Annual Polar Bear Plunge) idi bunlar.

Ben, Bill de Blasio’nun Vermont Senatörü Bernie Sanders tarafından yemin ettirildiği ant içme törenine gittim.

© h. nazan ışık

Sen. Bernie Sanders misafirlerin alkışlarına el sallayarak cevap verdi. (Soldan sağa, önceki New York Belediye Başkanlarından David Dinkins (oturan), Jane Sanders ve Bernie Sanders)

© h. nazan ışık

Mayor Bill de Blasio ve ailesi .

Senatör Bernie Sanders yemin töreni başlamadan önce mikrafona geldi: “ Hemen hemen bir yıl önce, Jane (karısı) ve ben Washington, D.C. de bir yemin törenine katılmıştık, ve söyleyeyim ki bugünki tören çok daha eğlendirici” dedi ve büyük bir alkış aldı.

Ve, Trump adını kullanmadan Trump yönetiminin sağlık sigortası, vergi reformu planına dokundu ve Bill de Blasio’nun neler yaptığını sıralayarak konuşmasına devam etti.

Vermont Senatörü Bernie Sanders Bill de Blasio’ya ant içirip New York Belediye Başkanı olarak ikinci dönemine resmen başlattı.

© h. nazan ışık

Belediye Binasının (City Hall) merdivenlerinde yapılan yemin töreninde (soldan sağa) önceki New York Belediye Başkanlarından David Dinkins (oturan), Senatör Sanders (beyaz saçlı), Bill de Blasio’nun kızı Chiara, oğlu Dante, karısı Chirlane McCray ve Bill de Blasio tören sırasında.

Ant içiminden sonra Bill de Blasio aldı mikrofonu: “ Yeni yılınız kutlu olsun! Size bir sorum var , gayet kısa bir konuşma yapabilirim, eğer tercih ederseniz ….”

Herkes alkışladı.

“Peki, halk konuştu,” dedi.

© h. nazan ışık

Belediye Başkanı Bill de Blasio ikinci dönemini başlatan ant içiminden sonra misafirlere konuşurken ilk döneminde neler elde ettiğinden bahsetti.. ve “Biz Amerika’nın en güvenli büyük şehriyiz.” diye devam etti.

O gün Belediye Binasının etrafında emniyet tedbirleri sıkıydı. Yollar kapatılmış, otobüs seferleri durdurulmuş, tören bileti olmayan yayalara ve trenden inen yolculara Belediye Binasi tarafı yasaklanmış, polis sayısı arttırılmıştı.

12:00de başlayacak törene misafirler çok önceden gelmeğe başlamış.

Hava o kadar soğuktu ki bahçeye ısıtıcılar yerleştirilmiş, dizilen sandalyelerin üstüne battaniyeler konulmuş, kahve, çay gibi sıcak ıçecek masası yerleştirilmişti.

Bernie Sanders, David Dinkins. De Blasio’nun çocukları dahil, misafirler, herkes kat kat giyinmiş olmalarına rağmen, battaniyelere sarıldılar ve dağıtılan el-ısıtıcılarını takdir ettiler.

Hoperlörden bir ses herkese geldikleri için teşekkür ederek, içeriye resepsiyona davet etti. Kaç kişi gitti, ne ikram edildi bilmiyorum. Ben ayrıldım.

Fotolar: © h. nazan ışık /NKENdiKEN

© h. nazan ışık