New York’da Fotograf Dünyasıyla ilgili bir Fuar: “PDN PhotoPlus 2008”

h. nazan ışık—

22 Ekim 2008 —

DSC00834 2008 Foto Expo

Foto: © h. nazan ışık

“Digital” kelimesi fotograf dünyasına girdiğinden beri kameraların “shelf life”ı kısaldı. Eskiden, bir firma yeni bir marka çıkardığı zaman o kamerayı dükkanlarda uzun süre görmek mümkün olurdu. Şimdi ise aradan bir sene bile geçmeden “o mal piyasadan kalktı” lafını duymak çok doğal oldu. Eğer bu gelişmelerle ilgileniyorsanız yarın New York’ta başlayacak fotograf dalındaki en büyük fuar gene bir sürü yeni ürünlerle tanışacağımız bir yer olacak..

The Jacob K. Javits Convention Center’da yer alacak olan “PDN PhotoPlus International Conference + Expo 2008” yarın, 23Ekim’de başlayıp 25 Ekime kadar sürecek. 300 den fazla sergi sahibinin katılacağı expo da fotoğrafla ilgili her türlü ürünün yada hizmetin tanıtımı yapılacak.

Kamera, mercek, film, kağıt, ışıklandırma araçları, digital depolama teknikleri, bilgi sayar programları, video,….,.internet servisleri (website design gibi),baskı yerleri, kitap, foto albümü bunlara sadece birkaç örnek. Expo ayrıca, 104 seminar, panel, special event gibi olaylarla bazı özel konulara ilgi duyanlara da sesleniyor.

Digital mi? Film mi? Bu soru hala bazı fotoğrafcılar arasında tartışma konusu olarak önemini koruyor. Hele konu imajları saklama, depolama ve koruma konusuna gelince. Eskiden, negatifler(filmler) yada pozitifler(slide) asitsiz ceketlere konurdu ve saklanırdı. En büyük korku ­ yangın, su baskını gibi olaylarla onları kaybetmek dışında ­ ısı, toz, güneş ışığı gibi etkenlerle onları zedelemek, ve çízmek idi. Şimdi ise Digital imaji cizmek endişesi kalktı ama yerini imajı tamamen kaybetme korkusu aldı. Hangi fotoğrafcı ile konuştuysam her görüntüyü, CD, en az iki hard drive gibi. bir kaç ayrı yerde sakladıklarını söylüyorlar.

Umarım bu yıl Expo’da buna da bir çözüm getirildiğine yönelik yeni gelişmeler görürüz.

Photo © h. nazan ışık/NKENdiKEN

© h. nazan ışık

© NKENdiKEN.com