Free to the Public: NYFF HBO Directors Dialogues — Halka açık, bedava NYFF canlı sohbet programı

h. nazan ışık—

20 September, 2014—

New York Film Festival 2014, offers “NYFF HBO Directors Dialogues” program which is free to the public and gives movie goers a chance to meet NYFF52 film directors, actors and discuss their films.

This year’s program includes directors Pedro Costa (Horse Money), Mike Leigh (Mr. Turner), Bennett Miller (Foxcatcher), Laura Poitras (CITIZENFOUR) and director/ actor Mathieu Amalric (The Blue Room / La chambre bleue),

New York Film Festivali 2014, sinema severlere NYFF52 film yönetmenleri ve oyuncularını tanıma ve filmlerini tartışma imkanı veren “HBO Directors Dialogues” isimli canlı sohbet programı sunuyor. Bu yılın programında yer alan ünlü isimler arasında yönetmenler Pedro Costa (Horse Money), Mike Leigh (Mr. Turner), Bennett Miller (Foxcatcher), Laura Poitras (CITIZENFOUR) ve yönetmen/oyuncu Mathieu Amalric (The Blue Room / La chambre bleue) yer alıyor.

NYFF 2010

foto © h. nazan ışık, All Rights Reserved

Mike Leigh önceki NYFF’lerinden birinde basın toplantısında

Mike Leigh

Mike Leigh tanıtıma hiç ihtiyacı olmayan usta yönetmenlerden birisi. Secrets & Lies, Happy-Go-Lucky, Another Year filmleri ile çağdaş toplumu inceleyen yönetmen, Vera Drake ve Topsy-Turvy filmleri ile geçmişi getirdi perdeye. Bu yıl NYFF’inde gösterilen filmi Mr. Turner ile ise ünlü ressam Joseph Mallord William Turner (1775-1851)’ın hayatını konu alır.

Mathieu Amalric

Aktör olarak bir çok ödüller alan ve daha çok oyuncu olarak tanınan Mathieu Amalric “HBO Directors Dialogue ” programında yer alan tek oyuncu/ yönetmen. You Ain’t Seen Nothin’ Yet! /Vous n’avez encore rien vu, If You Don’t, I Will / Arrête ou je continue, Love Is the Perfect Crime /L’amour est un crime parfait, Heartbeat Detector/La question humanie, The Diving Bell and the Butterfly /Le scaphandre et le papillon, Wild Grass /Les herbes folles, Venus in Fur /La Vénus à la fourrure Amalric’i aktör olarak gördüğümüz filmlere sadece birkaç örnek. On Tour / Tournée (bu filmle Amalric 2010 Cannes Film festival’inde “En Iyi Yönetmen” ödülünü almıştı) ve The Blue Room / La chambre bleue (2014 Cannes Film Festival’inde gösterildi) filmlerinde ise hem oyuncu hem de yönetmen olarak tanıyoruz.

Bennett Miller

Bennett Miller şimdiye dek biri belgesel (The Cruise) ve diğerleri biyografikal (Capote, Moneyball, ve Foxcatcher) sadece 4 film yaptı. Ama bunlar hem film, hem de ödül dünyasında kendisini kabul ettirmeğe yetti. Capote ile kendisi “En Iyi Yönetmen” dalında Oscar’a aday gösterilmişti ve aktör Philip Seymour Hoffman (Oscar, Bafta, Golden Globe dahil) 16 tane “En Iyi Aktör” ödullerini almıştı. Moneyball, 2012’de oyuncusu Brad Pitt’de dahil 6 dalda Oscar’a aday gösterilmişti, Foxcatcher ise 2014 Cannes Film festival’inde Bennett Miller’e “En Iyi Yönetmen” ödülünü getirdi.

Pedro Costa

Bones / Ossos, In Vanda’s Room / No Quarto da Vanda, Colossal Youth / Juventude em Marcha, Change Nothing / Ne change rien filmlerinin yönetmeni Portekizli Pedro Costa bu programda NYFF’inde gösterilen Horse Money filmi üzerinde konuşacak

Laura Poitras

Belgesel film yapımcısı, gazeteci Laura Poitras 9/11 (11 Eylül) sonrası Amerika ile ilgili triloji yaptı. Irak savaşına odaklanan ilk filmi My Country, My Country 2007 Oscar adayı idi. Ikinci filmi The Oath ise Guantanamo hakkındaydı ve 2 Emmy ödülüne adaydı. Üçüncü filmi CITIZENFOUR ise NSA (National Security Agency)’nin gözetlemesi ve Edward Swonden hakkında.

NSA gözlemi hakkındaki araştırma ve The Guardian gazetesindeki yazıları ile Laura Poitras, Glenn Greenwald, Ewen MacAskill ve Washington Post’taki yazısı ile Barton D. Gellman “National Security Reporting” dalında 2013 “George Polk” ödülünü, ve The Guardian ve Washington Post gazeteleri aynı gatetecilerin yazıları ile 2014 “Pulitzer Price for Public Service” ödüllerini aldılar. Her iki ödülde, araştırma gazetecilığinde en seçkin, en saygın ödüller.

Halka açık, bedava HBO Directors Dialogues biletleri program başlamadan bir saat önce yer alacağı tiyatronun gişesinden dağıtılacaktır.

Sohbet ve film programı:

Mathieu Amalric (The Blue Room);

29 Eylül, Pazartesi. 18:00 : Walter Reade Theatre,

The Blue Room;

29 Eylül, Pazatrtesi, 21:00: (Alice Tully Hall)

30 Eylül, Salı, 21:00 (Elinor Bunin Munroe Film Center, 144 West 65th Street)

 

Mike Leigh (Mr. Turner)

5 Ekim, Pazar,14:30. (Walter Reade Theater)

Mr. Turner:

3 Ekim, Cuma, 21:00. (Alice Tully Hall)

4 Ekim, Cumartesi, 14:00 (Alice Tully Hall)

 

Bennett Miller (Foxcatcher)

7 Ekim, Salı, 18:30 (Elinor Bunin Munroe Film Center)

Foxcatcher:

10 Ekim, Cuma, 21:00. (Alice Tully Hall)

11 Ekim, Cumartesi, 14:00 (Alice Tully Hall)

 

Pedro Costa (Horse Money),

8 Ekim, Çarsamba,18:00 (Walter Reade Theater)

Horse Money:

7 Ekim, Salı, 18:00 (Alice Tully Hall)

8 Ekim, Çarşamba,15:30. (Elinor Bunin Munroe Film Center)

 

Laura Poitras (CITIZENFOUR)

11 Ekim, Cumartesi, 16:00. (Walter Reade Theater)

CITIZENFOUR

10 Ekim, Cuma, 18:00. (Alice Tully Hall)

 

Fazla bilgi için bağlantı:

filmlinc.com/nyff

© NKENdiKEN

© h. nazan ışık