Film Society of Lincoln Center’da Marion Cotillard ile bir akşamüstü

h. nazan ışık—

5 October 2014—

Marion Cotillard Film Society of Lincoln Center’da sinema severlerle bir aksamüştü geçirdi.

2014 NYFF© h. nazan ışık

Marion Cotillard hayranlarina imza verirken.

Ünlü Fransiz aktrist Marion Cotillard sinemanin önünde bekleyen hayranlari tarafından karşılandı. Herkesin elinde oynuncunun oynadığı çeşitli filmlerden resimler vardı. Marion Cotillard fazla heyecan göstermeden, hayranlarıyla selfie cekmeden, ciddi bir görünümle ve aceleyle kendine uzatılan kağıtları imzaladı.

Bu sene 52. New York Film festivalinde gösterilen Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne (Dardenne Kardeşler)’in filmi Two Days, One Night (Deux jours, une nuit) de oynayan Marion Cotillard La Vie on rose filmindeki Edith Piaf rölü ile Oscar kazanarak ününün sınırlarını genişletti.

MV5BMjIyMzczMDI0NF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjI5Nzk3MTE@._V1_SY317_CR9,0,214,317_AL_FSLC

Two Nights, One Night afişi

Film iki gece ve bir gün içinde bir kasabada geçer. Küçük bir fabrikada çalışan işçilere iki seçenek verilmiştir. Ya bir işçıyi ışten çıkararak geri kalanlara bonus verilecek, ya da hiç kimse işten çıkarılmayacak ve hiç kimse ek para almayacak. Atılmak için seçilen işçı Sandra (Marion Cotillard) ve sadece iki günü var öbür işcileri ikna etmek için. Çalısanların hepsinin paraya ihtiyacı var. Extra para mı yoksa Sandra’ya işini tutma şans vermek mi? Sandra bütün kapıları çalar , telefonlar eder. Hafta sonu oylama olacaktır.

Dardenne Kardeşler bu iki gün bir gece içinde Sandra’nin endişe ve cabalarını seyirciye dakika dakika yaşatmışlar.

Photo © h. nazan ışık /NKENdiKEN