Hillary Rodham Clinton ve “New York Önseçim Gecesi Partisi” (NY Primary Night Party)

h. nazan ışık—

20 Nisan 2016—

18 Nisan 2016’da, 19 Nisan New York Önseçimlerinden bir gün önce, Hillary Rodham Clinton için “Önseçim Gecesi Partisi” düzenlendiği haberi geldi. Parti Times Square Sheraton Otel’de olacaktı.

Kapılar 18:00 de açılacaktı. Ben 17:00 de gittim, basın neredeyse bir sokaklık kuyruk oluşturmuştu. Kuyruk çok yavaş ilerliyordu, güvenlik araması sıkıydı, bütün çantalar tek tek elle aranıyor ve insanlar da el detektöründen geçiyorlardı. Nihayet içeri girdik.

Halk da içerdeydi. Salon doluydu. Oylamalar gece 21:00 e kadar açık olduğu için belliki uzun bir bekleme olacakdı.

Hillary Clinton NY Primary Night party                                    © h. nazan ışık

Salonda genç taraflarlar ellerindeki afişlerle bekleyen halkı hem eğlendirmeğe hem de enerjiyi canlı tutmağa calışıyorlardı.

Salonun dışında paralı bar vardı. Barın önündeki kuyruk zaman geçtikce daha da uzamağa başlamıştı. Birbirlerini tanıyan sponsorlar sohbet ediyor, şans diliyorlardı.

Hillary Clinton NY Primary Night Party                                    © h. nazan ışık

Saat 21:00 e doğru herkes içeri girmiş, ve duvardaki kocaman ekrandan sonuçları bekliyorlar , 10, 15 dakika içinçe Republıcan Başkan adayı Donald Trump’in kazandığı açıklandı. Ama Demokratik adaylardan Bernie Sanders’ın mı ya da Hillary Clinton’ının mı kazandığına dair bir sonuç yoktu daha. Nihayet 21:45 de Clinton’ın kazandığı haberi açıklandı.

    Hillary Clinton's Victory party                                    © h. nazan ışık

Ve salondaki bütün taraftarlar çoşkuyla sevinçlerini gösterdiler. Bayraklar sallandı. Afışler kolların izin verdiği kadar havaya kaldırıldı.

Hillary Clinton Primary Night Party                                    © h. nazan ışık

Tam benim önümde New York Public Advocate Letitia James (solda) ve New York City Council Speaker Melissa Mark-Viverito (sagda) oturuyorlardı. Ikiside oturdukları sandelyelerin üstüne çıkıp, sanıyorum, selfies çekmeğe başladılar. Düşecekler diye korktum ama , neyse birşey olmadı.

Haberden sonra Milli Marş söylendi. Ve eski Belediye Başkanı David Dinkins sahneye geldi., Hillary Clinton’ın ne kadar iyi Başkan olacağından bahsetti.

Sonra şimdiki Belediye Başkanı Bill de Blasio geldi sahneye. O’ da aynı şeyleri söyledi…

Ve sonra Vali Andrew Cuomo geldi, benzer şeyler söyleyerek Hillary Rodham Clinton’ı sahneye davet etti.

Hillary Clinton Primary Night party                                 © h. nazan ışık

Hillary Rodham Clinton (HRC), kocası eski Başkan Bill Clinton, kızı Chelsea Clinton ve damadı Marc Mezvinsky ile sahneye geldi. Yüzünde büyük, mutlu bir gülümseme vardı. halkı selamladıktan sonra ailesi sahneyi HRC’ye bıraktılar.

HRC alkışların azalmasını bekledi “ Teşekkür ederim, çok teşekür ederim. Biliyorsunuz siz birkere daha ispatladınız: Ev gibisi yok!” dedi. Herkes gene alkışladı.

 

Hillary Clinton NY Primary Night Party                                   © h. nazan ışık

Hemen sahnenin altında HRC’nin ailesi Bill Clinton, Chelsea Clinton ve damadı Marc Mezvinsky o’nu dinliyorlardı.

Hillary Clinton NY Primary Night party                                  © h. nazan ışık

Hemen onların yanında da NYC First Lady Chirlane McCray (Soldan birinci), Mayor Bill de Blasio (soldan ikinci), New York Governor/Vali Andrew Cuomo (soldan üçüncü) ve eski Mayor/Belediye Başkanı David Dinkins alkışlayanlar arasındaydılar.

HRC genelde kampanyasında herzaman söylediklerini tekrarladı. teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Hillary Clinton NY Primary Night Party                                        © h. nazan ışık

Sponsorları ile taraftarları ile konuştu, tanıdıkları ile sarıldı, ve isteyenlerle poz verip cep telefonu ile resim çekilmesine izin verdi. Sonra da herkes salonu terk etti.

Hep düşündüm: bu parti önceden planlanmıştı, ve bütün ailesi yanındaydı. Acaba 45 dakika içinde sonuçlar belli oluncaya kadar sahne arkasında hava nasıldı?

Acaba Bernie Sanders kazansaydı ne olurdu? Hillary Rodham Clinton’ı sahneye davet edecek, tanıtacak Vali, eski ve şimdiki Belediye başkanları ne söyleyeceklerdi?

Fotoğraflar © h. nazan ışık . Her hakkı saklıdır / All rights reserved.

© h. nazan ışık /NKENdiKEN