Howard Greenberg Galeri Sunar: Don McCullin ile Sohbet

h. nazan ışık—

17 Ekim 2019—

Howard Greenberg Galeri çok çeşitli artisti listesinde bulundurmasına rağmen daha çok güzel sanat galerisi olarak bilinmektedir. Ama bu kez dünyaca ünlü bir foto muhabirinin fotoğraflarını sundu. Sir Don McCullin’in 60 yıllık çalışmasını 40 unutulmaz eserleri ile New York’ta sergiledi. Buna ek olarak birde “Don McCullin ile Sohbet” gecesi düzenledi.

Don McCullin’i kendi ağzından dinlemek, tanımak paha biçilmez bir hediyeydi.

“Savaş fotoğrafcışı” sıfatını sevmediğini söyleyen McCullin uzun yıllar Vietnam, Beyrut, Kıbrıs, Kuzey Irlanda gibi ülkelerde çatısmaları, Ingıltere’de fakirliği belgelemiş.

Protestocu, Whitehall, London. 1962 ©Don McCullin /Howard Greenberg Gallery

Daha 5 yaşındayken bomba sesini, fakirliği… tanıdığını söyleyen 1935 doğumlu İngiliz fotoğrafcı McCullin, fotoğraf cılık hayatının 1958’ de çektiği fotoğrafın 1959’ da ‘The Observer” da basılması ile başladığını belirtti.

Söyleşiden sonra McCullin misafirlerin aldığı kitaplarını imzaladı. © h. nazan ışık

Sonradan Fransa, Ingiltere’de de peysaj resimleri ile sanatına yeni yön vermiş . Ve Türkiye, Suriye, Lübnan’ da da yıkıntıları çekmiş.

Somerset levels, Sedgemoor, England, c. 1992 © Don McCullin / Howard Greenberg Gallery

Mc Culling karanlık odada kendini çok serbest hissettiğini ve resimlerini kendisinin bastiğinı belirterek “ Hiç kimse benim o resmi çektiğim zaman ne hissettiğimi ifade edemez. O nedenle kendim basmağı seviyorum. Üstelik ben karanlık, koyu baskıları seviyorum. Bunu başkasına anlatmak sor” dedi.

Sir Don McCullin söyleşiden sonra arkadaşlarıyla ve galeriye gelen misafirlerle sohbete devam etti. © h. nazan ışık

Sergiyi 16 Kasım’a kadar Howard Greenberg Galeri’de izleyebilirsiniz. (41 East 57 Street Suite 1406)