Rendez-Vous with French Cinema 2020

h. nazan ışık—

2 Mart 2020—

Uni France ve Film at Lincoln Center tarafindan sunulan ve Fransiz filmlerini New York’a getiren ‘Rendez-vous with Frech Cinema’ bu yıl 25. yılını kutlayarak 5 Mart -15 Mart arasında gösterilecek.

‘Rendez-Vous with French Cinema’ “Shoplifter” filmiyle Palme d’Or ödülünü alan Japan yönetmen Hirokazu Kore-eda ‘nun filmi The Truth ile açılacak. Film anne (Catherine Deneuve ) ve kızı (Juliette Binoche ) arasındaki aile dramını işler. Fabienne (Deneuve) meşhur film ayuncusu hatıralarını anlatan bir kitap yayınlamağa hazırlanmaktadir. Amerika’da senarist olan kızı Lumir (Binoche) Amerikan televezyon oyuncusu kocası (Ethan Hawke) ve kızları ile annesinin kitabını kutlamağa Fransa’ya gelirler. Lumir kitabı basılmadan önce okur ve annesi ile kendisi arasındaki ilişkinin gerçeğe uymadığını ileri surer. Hangisi haklıdır? Hakikaten Fabienne gerçeği biraz değiştırmiş midir yoksa ikisi de olayları başka türlü mü hatırlamakta, yorumlanmaktadır.

Festivalde bu yıl Claude Lelouch, Cédric Hahn, Bruno Dumont, Christophe Honoré, Safy Nebbou, Quentin Dubleux ve diğer yönetmenlerin filmleri ile 22 film sunulmaktadır.

Safy Nebbou “Who You Think I am” filmi ile günümüzun sosyal medyayı araç olarak kullanma alışkanlığını çok iyi kullanmış. Filozofi profesörü Claire (Juliette Binoche) kalbini kıran bir ilişki sonucu Facebook’’ta Clara adıyla 24 yaşında yeni bir karakter yaratarak eski sevgilisinin Facebook hesabını izlemek ister. Ve eski sevgilisinin arkadaşi lex Clara’ya cevap verir. Ve film bir sürü değişiklerle devam eder . Juliette Binoche’ın kesinlikle çok iyi oyuncu olduğu ispatlayan film, sadece Claire ve psikoloğu arasındaki konuşmalara dayanır.

Yönetmen Christophe Honoré, “On a Magical Night” filmiyle, gençlere ilgi duyan, ilişkide bulunan 25 yıllık evli hukuk profesörünün (Chiara Mastroianni) kocasının gerçeği telefonundaki mesajdan öğrenmesi üzerine evinin karşısındaki ötel odasına taşınarak, oradan evini ve kocasını izlerken., bütun yaşadığı gönül ilişkilerini bir gecede düşünerek verdiğı kararın iyi/kötü yanlarını değerlendirmesini işler.

Filmler Walter Reade Theater’ da gösterilecek.

Festival hakkındakı detaylı bilgi ve programı aşağıdaï bağdan alınabilir.

https://www.filmlinc.org/festivals/rendez-vous-with-french-cinema/#schedule