“Wendy” ile MoMA PS1 da Buluşun!

h. nazan ışık-

The Museum of Modern Art ve MoMA PS1 her yıl genç mimarlara yenilikci tasarımlarını, projelerini sunma imkanı veren “Young Architects Program (YAP) “ adlı bir yarışma düzenlemektedir.  13üncü yılını kutlayan YAP’in bu yılki kazanan projesi “Wendy”, Long Island City, Queens’de Moma PS1’ın avlusunda mimari enstalasyon olarak 1Temmuz’da açıldı.
wendy
Foto: h. nazan ışık

2012 YAP ‘i kazanan proje “Wendy” nin yaratıcıları HWKN mimarlık ve tasarım firması sahipleri  Matthias Hollwich (solda) ve Marc Kushner (sağda) “Wendy” ile birlikte.

“Wendy”in yoldan 260 arabayı kaldırmaya eşit derecede havayı temizleme güçüne sahip bir proje olduğunu söyleyen New York merkezli mimarlık ve tasarım firması HWKN (Hollwick Kushner), basın toplantısında fikrin, ve biçimin  “fırtına” dan kaynaklandığını söylediler. Enstalasyonda bina iskele malzemesi, pervaneler ve havadaki kirletici unsurları etkisiz hale getirecek kimyasal madde ile işlenmiş kumaş kullanıldığını ve “ daha çok kumaş yüzeyi, daha temiz hava” prensibine inandıklarını belirttiler.

Üç boyutlu mavi büyük yıldıza benzeyen enstalasyon için Museum of Modern Art mimarlık ve tasarım baş küratörü

Barry Bergdoll 7 numaralı trenle gelip giderken projenin bir süs gibi görülebileceğini  söyledi.

YAP Uluslararasi program, Istanbul Modern diye bilinen Istanbul Museum of Modern Art (Istanbul Modern Sanat Müzesi)nin  işbırliği ile 2013 yılında Istanbul Modern’e genişliyor.

Photo © h. nazan ışık /NKENdiKEN

http://www.turkishny.com/h-nazan-ik/24-h-nazan-ik/93859-wendy-ile-moma-ps1-da-bulusun#.Ugg1_rzlWVw

© h. nazan ışık