New York Film Festival 2012 (Part 3): “Araf- Somewhere in Between”.

h. nazan ışık—

13 October 2012—

Daha önce bahsettiğim gibi New York Film Festivali 2012’nin ana bölümünde bu yıl 33 film var. Bunlardan biri Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi “Araf- Somewhere in Between”.

4 Ekim’de gösterilen filmi görmek imkanınız olmadıysa üzülmeyin.  Bugün Alice Tully Hall’de 12:00 de ki son gösteriyi hala yakalayabilirsiniz. Hem de dün New York’a gelen Yeşim Ustaoğlu’nun filminin tanıtımını kendi ağzından duyup, film sonrası soru ve cevap bölümüyle filmi daha yakından tanıma şansına da sahip olabilirsiniz.

131012-anazanFoto: Film Society of Lincoln Center

Barış Hacıhan (Olgun rolünde) ve Neslihan Atagül (Zehra rolünde) filmden bir sahnede.

Elimdeki Türkçe sözlük ARAF’ı “Din kitaplarında cennet ve cehennem arasında bulunduğu bildirilen bir yer” diye açıklıyor.

Yönetmen de filmi, “… bulundukları ortamdan, yaşamdan kaçmaya çalışan iki gencin, Zehra ve Olgun’un hikayesi.  Ikiside 24 saat açık olan bir benzin-servis istasyonundaki lokantada çalışmaktadır ve amaçları o ortamdan kurtulup kendilerine şu yada bu aracı kullanarak yeni bir gelecek yaratabilmektir”.

Filmin adı “ARAF – Somewhere in between” den yola çıkarsak filmin konusu cennetle cehennem arası bir yeri,  bir durumu, belirsizlik, bekleyişi, arayış, hatta belki umudu da dile getiriyor.

Filme ne ‘görülmesi gereken çok güzel bir film’ diyeceğim ne de ‘cevap isteyen bir sürü soruya kapı açan bir film’  diyeceğim.  Ne ‘iyi’ ne de ‘kötü’ demek istemiyorum. Sizlere bırakıyorum yorumu!

Bugünkü gösteriminin dışında  Moon and Stars Project of The American Turkish Societynin 15 Ekim ‘de saat 18:00da Columbia University (509 Knox Hall on the SW corner of Broadway and 122nd) da ortak düzenlediği “Yeşim Ustaoğlu ile söyleşi” programıylada yönetmeni dinleme olanağı var.

Bu programa ilgi duyanların cinema@maspny.orga RSVP yapması gerekir.

Görüşmek üzere…

http://www.turkishny.com/h-nazan-ik/24-h-nazan-ik/103197-new-york-film-festival-2012-part-3#.Ugf8jrzlWVw