138 inci Westminster Kennel Club Dog Show (Köpek Şovu); 10-11 Şubat 2014

h. nazan ışık—

12 Şubat 2014—

The Westminster Kennel Club Dog Show (Köpek Şovu) irklarının, türlerinin, soylarının içinde en iyi köpekleri ve şovun en sonundada şovun en iyi köpeğini seçmek üzere New York’ta 10 ve 11 Şubat günlerinde yapıldı.

Bu senenin “Best in Show” ödülü Fox Terrier (Wire) GCH Afterall Painting The Sky isimli köpeğe verildi.

Westminster show 2014

© h. nazan ışık

“GCH Afterall Painting The Sky”, 18 Haziran 2008 doğumlu, şov dilinde bilindiği gibi “Bitch” yani dişi bir köpek. Köpek yaşina göre 6 sene ne kadar yaşlı , ne kadar genç bilemem ama şovdaki en iyi, yani kurallara en uygun kopek olmalıki ödülü o aldı.

Bu sene Anatolian Shepherd Dog türünde 5 köpek kayıt larda görülüyordu ama yarışmaya sadece 3 tane köpek katıldı.

westminster dog show 2014

© h. nazan ışık

Bu sene WKC Dog Show’a katılan üç Anatolian Shepherd Dog (Anadolu Çoban Köpeği) yarışma sırasında bilirkişi tarafından incelenirken.

westminster dog show 2014

© h. nazan ışık

Anatolian Shepherd Dog ödülü ‘Ch Horizon’s Banshee At Chevaliers Du Roland’ adlı, 24 Ocak 2012 doğumlu Bitch (dişi) bir köpeğe gitti. Ama yarı finalde “Working Grup” dalındaki elemelerde kaybetti.

Sova katılan bütün köpekler The American Kennel Club tarafından tanınmış, WKC Dog Shov’una katılabilmek için onaylanmış, kendi türlerinde ödüller kazanmış köpekler. Bütün sahipler, köpekleri çiftlendirenler, türetenler, büyütenler, bakanlar, eğitenler, şova hazırlayanlar tek bir amacı paylaşıyorlar: Şovun sonunda köpeklerini asağıda görülen büyük ekranda görmek.

DSCF5689 mnitor

© h. nazan ışık

WKC Dog Show’un son gecesinde, son yarışmada Madison Square Garden’da bütün grupların içinden en iyi köpeği seçip “Best in Show” ödülünün verilmesi tepedeki büyük ekrandan verilirken.

Westminster Kennel Club Dog Show, 1877 senesinden beri süre gelen ve dünyanın en önemli köpek şovu olarak bilinen bir olay.

Bir şov daha geldi, geçti. Bakalım gelecek sene ne gösterecek, ne yenilikler getirecek. Kaç tane soy, kaç tane köpek katılacak gösteriye.

Photos © h. nazan ışık / NKENdiKEN

© h. nazan ışık