RENDEZ-VOUS WITH FRENCH CINEMA’YI CATHERINE DENEUVE AÇAR

h. nazan ışık—

March 5, 2014 —

Film Society of Lincoln Center ve Unifrance Films tarafından düzenlenen Rendez-Vous with French Cinema çağdaş Fransız filmlerini sergileyen bir festival. 6-16  Mart tarihleri arasinda yer alan festivalde bu yıl 24 film gösteriliyor.

BOB6

 Foto: Film Society of  Lincoln Center

Catherine Deneuve ve Nemo Schiffman , Emmanuelle Bercot’un filmi On my Way (Elle s’en va) filminin bir sahnesinde.

Bu sene 19.uncu yılını kutlayan festival Catherine Deneuve ve genç oyuncu Nemo Shiffman’ın oynadığı Emmanuelle Bercot’un On my Way (Elle s’en va) filmi ile ünlü oyuncu Catherine Deneuve tarafından açılıyor.

Festival Bertrand Tavernier’in filmi The French Minister (Quai d’Orsay) ile kapanacak.

Festival iyi taninan oyuncular (Catherine Deneuve, Mathieu Amalric, Isabelle Huppert, Emmanuelle Devos, François Damiens) ve yönetmenlerin (Bertrand Tavernier, Agnès Jaoui, François Ozon) yanı sıra Yeni “French New Wave” olarak tanınan yeni oyuncu (Vincent Macaigne, Sara Forestier sadece bunlardan bazıları) ve yönetmenleri de tanıtmaktadır.

Rendez-Vous with French Cinema 2014 de gösterilen 24 filmin hemen hemen yarısı kadın yönetmenler tarafından yapılmış. French Institute Alliance Française (FIAF) Dünya Kadınlar Günü’nü (International Women’s Day) kutlamak amacıyla 8 Mart’ta Fransa’da ve Amerika’daki kadın yönetmenler hakkında bir panel düzenliyor. Panele Rendez-Vous 2014 yönetmenlerinden Katell Quillévéré (Suzanne), Axelle Ropert (Miss and the Doctors), Justine Triet (Age of Panic), and Rebecca Zlotowski (Grand Central) ve Amerikan yönetmen Stacie Passon (Concussion) katılıyor.

Festivalde yer alan filmler  Film Society of Lincoln Center, IFC Center ve BAMcinematek te gösterilecek.

Fazla bilgi için link

http://www.filmlinc.com/films/series/rendez-vous-with-french-cinema-2014