Her Sene Yeni Bir Temayla NEW YORK PET FASHION SHOW: 12 Şubat 2015

h.nazan ışık —

21 Ocak 2015 —

Fotoğraflar © h. nazan ışık

New York Pet Fashion Show (New York Evcil Hayvanlar (Köpek) Moda Gösterisi) (NYPFS) her sene Westminster Dog Show (Westminster Köpek Şovu)’nun olduğu haftada yapılıyor. Bu seneki NYPFS 12 Şubat 2015 te yer alacak.

New York Pet Fashion Show 2014

© h. nazan ışık

NYPFS ‘un sunucusu köpeklerin diş ve ağız sağlığına yönelik ürünler yapan TropiClean. Onların logosunu kapsayan bir perde podyumun arka duvarını süslüyor.

Insanlar için moda gösterisi olurda köpekler için neden olmasın? Ama bu moda gösterisi bilinenden çok farklı. Her sene şovun eş-başkanları Ada Nieves ve Gregg Oehler bir tema seçiyorlar ve hem köpekler hem sahipleri o temaya göre giyinip podyumda yürüyorlar.

2014’ün teması ‘Royal Dynasty/ Kraliyet Ailesi’ idi.

DSCF4932 6X4

© h. nazan ışık

Royal (kraliyet) temasına uygun giysi içinde sahipler ve köpekleri podyumda yürümek için sıralarını beklerken.

Ortadaki hanımin çocuk gibi kucakladığı köpek ve yerde diğer hanımın elbisesine çeki düzen verdiği beyaz köpek o giysiler ıçinde tam bir prensese benziyorlardı.

Yukardaki resme bakıp tema kiyafeti ile podyumda yürümekle sadece hanımların ilgilendiğini sanırsanız çok yanılmış olursunuz.

New York Pet Fashion Show 2014

© h. nazan ışık . All Rights Reserved

Bir aile kral ve kraliçe olarak ve üç köpekleri de aynı temayı yansıtan giysileri içinde podyuma girişte kendi sıralarını beklerken.

Köpekler o kadar küçük ve giyiler o kadar uzun ve şaşaalı ki köpekleri görmek zor oluyor bazen. Örneğin yukardaki resimdeki çifti alalım; bayanın elinde iki tane kopek var. Sol elindeki beyaz köpeği yada beyin taşıdığı siyah köpeği elbiselerin arasından farketmek için çaba harcamak gerekiyordu

2013’ün teması 1920’lerdi.

New York Pet Fashion Show

© h. nazan ışık. All Rights Reserved.

1920’leri yansıtan hanım ve kendi şapkasının kücük modeli ile köpeği.

Elbise çok güzeldi. Ilk resmi çektikten sonra , elbisenin arkasınıda çekmek istedim.

New York Pet Fashion Show

© h. nazan ışık. All Rights Reserved

Elbisenin arkası tamamen açıktı ve suni elmas ve incilerden kolyeler dökümlü sarkarak yaka ile elbisenin etek kısmını birleştirmişti. Hanımın kıyafetinde tek eksik olan uzun sedef bir sigaralıktı. Köpek moda gösterisine alışkin olmalı ki resmi çekerken hemen kameraya bakıyordu.

New York Pet Fashion Show

© h. nazan ışık. All rights Reserved

Herkesin kiyafeti çok güzeldi, nereye baksam başka bir kostüm dikkatimi çekiyordu. Bu aile –köpekleride dahil- tam bir uyuşum içindeydiler. Bey siyah-beyaz cizgili takımı, siyah gömleği, beyaz kravatı, siyah –beyaz pabucu ve onlara uygun şapkası ile tam 1920’lerin filmlerinden bir gangster gibiydi. Tek uymayan elindeki kameraydı. Yanındaki hanım da suni elmaslarla süslenmiş siyah elbisesini tamamlayan beyaz püsküllerle 1920’leri günümüze getirmişti. Gelelim köpeklerine; siyah-beyaz çizgili giysi icindeki bembeyaz köpek bütün resmi tamamlıyordu,

Bu senenin teması 60’lar ve 70’lerin Modası, Müziği ve Tavrı.

Olay sadece o senenin teması işında giyinip podyumda onu göstermek değil tabii. Başka salonda yatağından ayakkabısına, mamasından, diş macununa, paltosundan yağmurluğuna ve benzeri ….., aklınıza gelebilecek köpeklerle ilgili her yeni herşey tanitildiğı satıldığı başka bir salon ve başka odada da misafirleri memnun eden gayet zengin bir büfe var.

2015 NYPFS 12 Ocak 2015 Perşembe günü Hotel Pennsylvania – Penn Top Ballroom 18inci katta , 18:00 -23:00 arası.

© h. nazan ışık.  All Rights reserved

© NKENdiKEN