139 uncu Westminster Kennel Club Dog Show (Köpek Şovu) 16-17 Şubat’ta New York’ta.

h. nazan ışık —

19 Ocak 2015 —

The Westminster Kennel Club (WKC)’ ın düzellediği Annual All Breed Dog Show (Yıllık Tüm Irklar Köpek Şovu) bu sene Madison Square Garden’ın yanı sıra Pier 92 ve Pier 94 (West 55. Sokak ve West Side Highway)’de 139 uncu yılını kutluyor. 1877 den beri süre gelen The Westminster Kennel Club Dog Show dünyanin en ünlü köpek şovu olarak tanınıyor.

westminster  dog show

Eğer hiç WKC Köpek Şovuna geldiyseniz yukarıdaki logoya çok yabancı değilsinizdir.  Hatta eminim şovun olduğu tarihlerde Empire State Binasının WKC’nin rengi olan mor/altın rengi ışıklarla süslendiğinide farketmişsinizdir.

Bu iki gün, 16-17 Şubat,  New York için oldukca önemli; bir çok yarışmalarda yüksek ödüller almış Amerika’nın her yerinden ve diğer ülkelerden de katılan kendi ırkları içinde mükemmel köpeklerin bir araya gelip “Best in Show” ödülünü almak için yarıştıkları bir şovun yer aldığı iki gün.

Yetkililer şovda 192 soydan 2,711 köpeğin yarıştığını belirttiler. Bunların içinde bu sene American Kennel Club tarafından tanınan ve Westminster’a girmesi onaylanan iki yeni kopek soyu var. Bunlar 14 köpekle Coton de Tulears (Non-Sporting grup) ve 4 köpekle Wirehaired Vizslas (Sporting grup)

En büyük katılım 473 köpekle “Sporting breeds” dalında. Ve aynı dalda Golden Retrievers türü 58 katılımla şovun en kalabalık yarışması olacak. White Bull Terrier (Terrier breeds), ve Norwegian Lundehund (Non-Sporting breeds) ise sadece birer köpekle katılıyorlar yarışmaya.

Gecen yıl “Best in Show” ödülünü Fox Terriers (Wire) soyundan bir köpek almıştı.

Westminster show 2014

foto © h. nazan ışık, All Rights Reserved

2014 WKC kopek şovunda “Best in Show” ödülünü alan “ GCH Afterall Painting The Sky” poz verirken

Nedense şova Anadolu Çoban Köpeği (Anatolian Shepherd Dog) türunden çok kopek olmuyor. 2012 de 4, 2013’ de sadece 1 ve geçen sene 2014 WKC şovunda 5 isim olmasına rağmen sadece 3 köpek katılmıştı ve “Ch Horizon’s Banshee At Chevaliers Du Roland” isimli 24 Ocak 2012 doğumlu köpek kendi soyu içinde birinci seçilmişti

westminster dog show 2014

foto © h. nazan ışık, All Rights Reserved

Kendi soyu içinde birinci seçilen “Ch Horizon’s Banshee At Chevaliers Du Roland” isimli, 24 Ocak 2012 doğumlu, Anadolu Çoban Köpeği.

Ama yarı finallerde “Working Grup” yarışmasında Portuguese Water Dog soyuna kaybetmişti. Zaten şimdiye dek Anadolu Çoban Köpeği (Anatolian Shepherd Dog) “Best in Show’ ödülünü bırakalım “Working Grup” içinde bile hiç ödül almadı.

Bu sene “Working breeds” de 427 köpek yarışıyor ve Anadolu Çoban Köpeğinin sayısıda 6. Umarım bu sene Anadolu Çoban Köpeği için daha iyi bir yıl olur.

©NKENdiKEN

© h. nazan ışık

photos/fotoğraflar © h. nazan ışık