Brooklyn Doğumlu Bernie Sanders Brooklyn’deydi

h. nazan ışık—

9 Nisan 2016—

Cuma günü, 8 Nisan’da Bernie Sanders taraftarları Senatörü dinlemek , görmek ve desteklemek için Greenpoint, Brooklyn’de WNYC Transmitter Park’ta bir araya geldiler.

New York’da bu kadar çok park olduğunu bilmiyordum. seçimlerden önce bütün adaylar New York’lulara yaklaşmak için çeşitli parklarda ralli düzenliyorlar. Bu da onlardan birisiydi.

Bernie Sanders rally© h. nazan ışık

Hava çok soğuk olmasına rağmen parka girmek için sırada bekleyenlerin sayısı yüksekti.

Bernie Sanders rally© h. nazan ışık

Parka girebilmek için sıkı bir güvenlik aramasından geçmek gerekiyordu. Çantalar aranıyor, kapı tipi genel detektörden geçtikten sonra bir de el detektörü ile arama yapılıyordu. Eee tabii buda zaman alıyordu.

Bernie Sanders Rally© h. nazan ışık

İçerideki taraftarlar dışarıda bekleyenler kadar kalabalıktı. Kapılar 15:00 de açılmış, ama öğrendimki bazı insanlar saat 14:00 de gelmişler sıraya girmek için.

Bernie Sanders rally© h. nazan ışık

Senatör Bernie Sanders saat 17:00 de geldi. Manhattan manzarasi arkasında “ Ben Vermont’dan senatör olmaktan gurur duyuyorum, ama nerede doğduğumu hiç unutmuyorum, ve orası Brooklyn” diyerek kampanyasının bir parcası olarak kökeninin Brooklyn olduğunu New York’lulara hatırlattı. Ve taraftarlarından büyük bir sıcaklıkla “hoş geldin” tezahüratı gördü.

Sanders karşılanabilecek eğitime, sağlık sigortasına, eşitliğe ve Wall Street’e değindi konuşmasında, ve New York’luları kendisine oy vermeğe davet etti.

Bernie Sanders rally© h. nazan ışık

Kalabalık kararmağa başlayan havaya ve kendini iyice hissettiren soğuğa aldırmadan Sanders’ı dikkatle dinlediler ve desteklerini gösterdiler.

 

Fotoğraflar © h. nazan ışık / Her hakkı saklıdır/ All rights reserved.

© h. nazan ışık / NKENdiKEN