HEP KENDİME SORDUĞUM İKİ SORU VAR !!!! (1. Bölüm)

h. nazan ışık—

17 Nisan 2016—

Geçit törenlerinde hava durumu etkili mi?

Belediye Başkanı, Senatör, Vali neden her törene katılmıyorlar?

BIR HAFTADA ÜÇ GEÇIT TÖRENI VE ÜÇ DEĞİŞİK HAVA ŞARTI

Nisan ayı geldi ve Manhattan, New York’da   geçit törenleri başladı. Bir hafta içinde üç tane tören vardı. Tartan, Yunan ve İran Günü geçit törenleri Manhattan’ın değişik caddelerini süsledi.

Tartan ve Yunan geçit törenleri 9 Nisan ve 10 Nisan’da yer aldı. Birisi kış kadar soğuk ve yağmurlu bir gündeydi, Yunan Günü güzel, güneşli ilkbahar gibiydi ve 17 Nisan’da yapılan Iran Geçit Töreni de yaz gibi güneşli, sıcak bir gündeydi.

TARTAN Günü Geçit Töreni: Yağmur, Soğuk Hava Şenlikleri Durdurmadı

 Tartan parade

© h. nazan ışık

 18 inci yılını kutlayan Tartan Günü Geçit Töreni 9 Nisan, Cumartesi günü 6 ıncı Caddede yer aldı. Hava kış gibi çok soğuk ve yağmurlu idi, ama bu, töreni seyretmeğe gelenleri durdurmamıştı. Herkes, paltoları, atkıları içinde , şemsiyeleri ellerinde, büyük bir tebessümle günün tadını çıkarıyorlardı.

tartan parade 2016© h. nazan ışık

 “Shamrock and Thirstle Pipes and Drums” sarı, siyahın ana renklerini oluşturduğu ve birazda kırmızı rengin yer aldığı kareli etekleri ile geçit töreninde.

Tartan parade 2016© h. nazan ışık

 Yağmurdan en çok etkilenenler çoçuklar oldu. Hepsi danslarını yaparken üstlerindeki yağmurluğu, pançoyu da idare etmek zorunda kalmışlardı. Kimisi kolunu kaldıramıyordu, kimisi uzun pançosunu önünden bağlayarak kısaltmak zorunda kalmıştı.

Tartan Parade 2016© h. nazan ışık

‘Highland‘ dansını yapan profesyonel “Shot of Scotch” üyelerini yağmur o kadar etkilemedi, ama soğuk nedeniyle üstlerine giydikleri ceket kiyafetlerini görmemizi kısıtladı.

tartan parade 2016© h. nazan ışık

 Yağmur, soğuk töreni hiç etkilemedi. Herkes eğleniyordu. Bir ara NYPD’nin köpeği bile müziğe uygun hareket atmeğe başladı.

 Tartan parade 2016

© h. nazan ışık

 Törenin sponsorlarından su geçirmez giysiler yapan “Barbour” firmasını, yetkililerin verdiği bilgiye göre, 100 e yakın köpek üstlerindeki yağmur ve soğuğa karşı koruyucu ceketleri ile temsil ettiler. Ve hiç şikayetleri olduğunu sanmıyorum.

Fotoğraflar © h. nazan ışık / NKENdiKEN Her hakkı saklıdır / All rights reserved

© h. nazan ışık / NKENdiKEN