137inci Westminster Dog Show (Köpek Şovu) daha geniş olarak 11-12 Şubat’ta New York’ta.

h. nazan ışık —

Jan, 18, 2013 —

Köpek severlere iyi bir haber: The Westminster Kennel Club (WKC)’ ın düzellediği 137th Annual All Breed Dog Show (137. Yıllık Tüm Irklar Köpek Şovu) bu sene Madison Square Garden’ın yanı sıra Pier 92 ve Pier 94 (West 55. Sokak ve West Side Highway)’de de uzadı.


Foto: © h. nazan ışık

Madison Square Garden’da  Westminster Köpek Şov’u süresince kullanılan Westminster Kennel Club logolu prinç dikme.

Eğer hiç WKC Köpek Şovuna geldiyseniz yukarıdaki logoya çok yabancı değilsinizdir.  Hatta eminim şovun olduğu tarihlerde Empire State Binasının WKC’nin rengi olan mor/altın rengi ışıklarla süslendiğinide farketmişsinizdir.  Bu iki gün, 11-12 Şubat,  New York için oldukca önemli; bir çok yarışmalarda yüksek ödüller almış Amerika’nın her yerinden gelen kendi ırkları içinde mükemmel köpeklerin bir araya gelip “Best in Show” ödülünü almak için yarıştıkları bir şovun yer aldığı iki gün.

Geçen sene  Madison Square Garden’daki değişiklikler nedeniyle köpeklerin beklediği yer tam bir kargaşalık içindeydi, ziyaretcilerin ilgi duyduklari köpekleri bulmaları çok zordu.

İlgililer “Bu sene pierlere taşınarak bu sorun ortadan tamamen kalkıyor. Pier 92,  yaklaşık 6967.73  metre karelik mekan ile aynı soydan köpeklerin yarışacağı 4 ring ve 900 köpeğe yeter odayla, 12,356 metre karelik Pier 94 is 8 ring ve  1,300 köpeğe yeter mekanı ile hem köpekleri, hem sahiplerıni, hem köpek severleri, hem satıçıları memnun edecek bir yer”  diyorlar.

Gruplar, Genç Şovmen Finalleri ve Best in Show yarışması akşamları Madison Square Garden’da olacak.

Bu yıl diğer bir yenilik ise, şova dahil edilen iki yeni köpek soyunun eklenmesi; Treeing Walker Coonhound ve Russell Terrier.  Böylece 187 değişik soydan toplam 2,721 köpek yarışacak.

İlgililerden öğrendiğim kadarıyla bu sene sadece bir tane Anatolian Shepherd Dog var yarışmada.

Westminster Dog Show
Foto: © h. nazan ışık

Geçen sene yarısan ve “Best of Opposite Sex” ödülünü alan Chocolate Frog isimli Anadolu Çoban Köpeği.

Geçen yıl sadece 4 tane Anadolu Çoban köpeği vardı şovda. Yarışma uzun sürmemişti, ama genede aynı çeşitten köpeklere verilen 3 ödülü alabilecek yeterli sayıda köpek vardı.  Bu sene sadece bir tane köpek var.  Ne olursa olsun “Best Anatolian Shepherd Dog” ödülünü alacak.  Bu köpekle ilgilenen ve yarışmayı(!) kaçırmak istemeyen izleyicilerin zaman açısından çok dikkatli olması gerekir. Bütün yarışma / olay br dakikadan fazla sürmez herhalde.

Anatolian Shepherd Dog’un yanısıra Plott, Kuvasz, Norwegian Lundehund ve Entlebucher Mountain Dog’da yarışmada sadece bir köpekle katılan soylar.  Buna karşılık Golden Retrievers 61, Labrador Retrievers 54 köpekle katılıyor yarışmaya.

Geçen sene şovun en iyi köpeği olarak 4 yaşındaki Pekingese “Malachy” seçilmişti.  Bakalım bu yıl hangi tür köpek seçilecek!


Foto: © h. nazan ışık

‘2012 Best in Show’ ödülünü alan sadece “Malachy” diye de bilinen Pekingese “Ch Palacegarden Malachy”.

Bu sene türler arasındaki yarışmalar Pier 92/94’da 8:00-18:00 arasında yapılacak:

11 Şubat 2013, Pazartesi günü: Hound, Toy, Non Sporting ve Herding türleri

12 Şubat, Salı günü: Sporting, Working ve Terrier türleri yarışacaklar.

Pazartesi aksamı 20:00 de Madison Square Garden’da,  Hound, Toy, Non-Sporting ve Herding grupları
Salı akşamı 19:30 da Madison Square Garden’ da, Genç Şovmen Finalleri, ve Sporting, Working , Terrier grupları yarışacak.  Ve sonunda grupların kazananları “Best in Show”  ödülü için değerlendirilecekler.

Akşamki yarışmaları

11 Şubat, Pazartesi akşamı 20:00 -23:00 ET, CNBC’de

12 Şubat Salı aksamı 20:00-23:00 ET, USA Network’de canlı seyretmek mümkün.

Photos © h. nazan ışık / NKENdiKEN

http://www.turkishny.com/h-nazan-ik/24-h-nazan-ik/111788-137inci-westminster-dog-show-kopek-sovu-daha-genis-olarak-11-12-subatta-new-yorkta#.UgYjQVPlWUw

© h. nazan ışık

One thought on “137inci Westminster Dog Show (Köpek Şovu) daha geniş olarak 11-12 Şubat’ta New York’ta.